![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Вітаємо, Гість | Вхід для зареєстрованих користувачів |
![]() |
Сторінки: (2) [1] 2 ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | ![]() ![]() ![]() |
concorde |
Дата 28 Березня 2016, 18:11
|
![]() Постійний учасник ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 250 ![]() |
Вже кілька тижнів борюся із тріском чи то скрипом велосипеда. В один прекрасний момент я сів на велосипед і почув потріскування під час педалювання на важких передачах. Перед тим я перевертав винос, тому подумав, що то рульова чи болти на виносі. Рульову перебрав всі болти почистив та посадив на змазку - нічого не змінилося. Почав детальніше шукати. Зауважив, що тріск є і коли не кручу педалі, а іду по нерівностям, навіть якщо повністю знімаю ноги з педалей. Коли встаю з сідла, то тріск пропадає. Якщо крутити стоячи, то ледь-ледь потріскує. Потім повністю витягнув підсиділ і натиснув на педалі при затиснутих гальмах - тиша, якщо вставляю назад - тріщить. Евріка! Почистив там все, намазав підсиділ солідолом, добряче затягнув. Кілька днів проїздив і все було чудово. Потім знову все почалося. Повторна чистка-змазка не давала результату. Поставив інший підсиділ, зажим, сідло - без результату. Є якісь ідеї? Може система чи каретка? Але ж тріщить навіть якщо знімаю ноги з педалей
|
project-70 |
Дата 28 Березня 2016, 18:20
|
![]() Постійний учасник ![]() ![]() ![]() Звідки: Червоноград Повідомлень: 387 ![]() |
Треба ще раз зняти підсиділ і сідло з рейок.Все почистити і змастити правильною змазкою(раджу гель,що йде до карбона).Має допомогти.
|
Zenyk |
Дата 28 Березня 2016, 19:06
|
![]() Зацікавлений ![]() ![]() Звідки: невідомо Повідомлень: 215 ![]() |
Тріщати може практично все що затискається і закручується, тут головне визначити що тріщить і усувати чисткою/змазкою, гелі для карбону непогана ідея. Заняття досить цікаве - відчуваєш себе Шерлоком Холмсом. Колись теж завівся дикий тріск, аж вібрація на рамі відчувалась, почало конкретно діставати, вичислив що педаль - змастив різьбу і закрутив назад в шатун, більше не турбувало.
|
com |
Дата 28 Березня 2016, 22:40
|
![]() Зацікавлений ![]() ![]() Звідки: Львів, Чорновола Повідомлень: 204 ![]() |
Вгадати я на можу.
Може потрапило щось зайве кудись? Перевернути велосипед догори дри́ґом й витрусити. Можуть бути педалі, каретка, вісі - все, що крутиться. Може якійсь підшипник посипався? Можливо щось в задньому колесі або сідлі. Це повідомлення відредагував com - 29 Березня 2016, 0:12 |
concorde |
Дата 29 Березня 2016, 7:15
|
![]() Постійний учасник ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 250 ![]() |
Пробував два різних підсиділа, два сідла. Тріск є навіть якщо я їду по нерівностям знявши ноги з педалей, тобто не вони. Хіба каретка, там може впливати вага тіла через підсиділ-підсидільну трубу-кареточний вузол. Але ж чому перший раз допомогло змащення підсиділа? Починаю підозрювати, що можуть бути одночасно дві причини тріску.
Це повідомлення відредагував concorde - 29 Березня 2016, 7:22 |
vykh |
Дата 29 Березня 2016, 7:22
|
![]() Jaksię bawić to się bawić ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 503 ![]() |
голосую за каретку - весь тріск який виникав в мене був з за картекти
![]() |
Spiner |
Дата 29 Березня 2016, 7:35
|
|||||
![]() it's chemistry, .... ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів-Відень Повідомлень: 1199 ![]() |
Оскільки змащення підседільного штиря це лише половина справи, то тріск продовжився, що логічно. Багато разів стикався з подібним на своєму велосипеді. У вас в підскдільній трубі і зажимі пісок. Не багато, декілька піщинок цілком здатні породити дикий тріск на всю раму. Змащення на перших порах допомогло, бо ізолювало сам звук. Так що почистити підседільну трубу, затискач і штир, наново змастити і кататись. Гумку з камери натягнути не забудьте на затискач, щоб нічого не залітало. Грішити на каретку чи тріщину це вже в останню чергу. |
|||||
|
Spiner |
Дата 29 Березня 2016, 7:37
|
|||||
![]() it's chemistry, .... ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів-Відень Повідомлень: 1199 ![]() |
Що таке "вісі"? |
|||||
|
PlusOdyn |
Дата 29 Березня 2016, 9:06
|
||
![]() Болотоплавець, посол товариства тверезості ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: катаюся країною - Оббухів/Українка -> грьобаний Зугрес Повідомлень: 2299 ![]() |
Мене ця сентенція завше розважа. ![]() Підсиділ і отвір під нього почистити, замок підсиділа почистити, зажим також, ну і перевірити чи рейки в сідлі не скриплять - у мене таке бувало після хорошої мийки або добряче дощової поїздки. Тобто болото із посадочних місць рейок сідла вимивалося і з'являвся мінімальний люфт, а там тріск. Ну і раму про всяк випадок скрізь оглянути, але то певне вже зроблено. Також тріск від тріску відрізняється, я вже знаю чи у мене в районі каретки щось, чи сідло, чи рульова, чи ще щось. |
||
riverscuomo |
Дата 29 Березня 2016, 10:05
|
![]() Зацікавлений ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 161 ![]() |
приєднаюсь до думок щодо підсиділу.
каретка без навантаження малоймовірно може видавати тріск, вона, швидше, "хрустить". перевірте ще раз підседіл\сідло, мб і ексцентрик почистіть Це повідомлення відредагував riverscuomo - 29 Березня 2016, 13:57 |
bata |
Дата 29 Березня 2016, 12:08
|
![]() офісний планктон ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів (Політехнічний-Новий Львів) Повідомлень: 1457 ![]() |
Чисто теоретично:
Може в середині підседільної труби на рамі є потертості-"виробітка" і невеликі "сходинки", коли їдеш то під вагою підседіл мінімально опускається вниз і починає стукатися по тих сходинках. Якщо є можливість то спробувати легко шліфанути-почистити підседільну трубу на рамі. Доречі питання, підседіл тримається тільки в місці зажиму? можливо воно теж є зношене. |
concorde |
Дата 29 Березня 2016, 16:26
|
Отже, пробував два підсиділи, два сідла, два зажими. Все було ретельно вичищено і т.д. Підсидільну трубу також вичищав та обстежував (наскільки зміг) на дефекти. Є такі спостереження: зміна висоти підсиділу не впливає на тріск, отже не виробітка. Але міняється "висота" звуку. Без підсиділу також ледь-ледь чути. Отже підсиділ просто резонує та підсилює звук. Думаю на різьбу в кареточній трубі, може просто дотягнути каретку або перекрутити на свіжій змазці. Може хтось має зйомник для шатунів Oktalink позичити?
|
Zenyk |
Дата 29 Березня 2016, 17:10
|
![]() Зацікавлений ![]() ![]() Звідки: невідомо Повідомлень: 215 ![]() |
З кареткою теж було подібне, тріск був несильний, то появлявся то пропадав, був навіть зв'язок з погодою (мокра/суха), тому відразу подумав на каретку, після перекручування зник.
|
concorde |
Дата 30 Березня 2016, 15:30
|
Проблему вирішино. Таки була каретка. В майстерні відкрутили, багато бруду було.
|
concorde |
Дата 24 Травня 2016, 18:40
|
Історія має продовження. Через певний час знову почало тріскати і я, нарешті, знайшов причину - відкрутився болт на гаку для перекидки. Коли чистили каретку, то ще й прокачували задні гальма і дали краплю мастила на ексцентрик, тому і перестало тріщати. А справжня причина була в "півнику".
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |