![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Вітаємо, Гість | Вхід для зареєстрованих користувачів |
![]() |
Сторінки: (2) [1] 2 ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | ![]() ![]() ![]() |
Bohdan29 |
Дата 12 Липня 2010, 17:09
|
Зацікавлений ![]() ![]() Звідки: Львів (700-річчя) Повідомлень: 184 ![]() |
Вітання форумчанам!
Сталася зі мною неприємна ситуація - впав з ровера по своїй вині та ще й на хорошій дорозі. Результат падіння - обдерте тіло та, власне, поломана ручка гідравлічного гальма Tektro Auriga Comp. Вирвався і погнувся специфічний болт, що тисне на поршень. А тепер питання: ![]() Де такий болт дістати і чи не прийдеться через одну поломану деталь міняти цілу ручку? Ось фото поломки: ![]() ![]() ![]() ![]() І ще одне. Після падіння важіль манетки переднього перемикача при перемиканні на вищу передачу не повертається в зворотнє положення ![]() Максим, у вас можна таке полагодити? Бо, впринципі, велосипед на гарантії і ремонт манетки мав би бути гарантійним, але в мене нема бажання віддавати ровер на ремонт в драйв-спорт. |
vchaban |
Дата 12 Липня 2010, 19:15
|
![]() vchaban.blogspot.com ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 3061 ![]() |
![]() ![]() |
Bohdan29 |
Дата 12 Липня 2010, 19:28
|
||
Негарантійним випадком є поломка ручки - тут я згідний, а манетка повинна йти по гарантії - на ній жодної царапини ![]() |
||
vchaban |
Дата 12 Липня 2010, 20:16
|
![]() vchaban.blogspot.com ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 3061 ![]() |
То розкрути манетку і подивись чи все там на місці... ти як манетку на гарантію здаш, так до наступного сезону тобі її повернуть
![]() |
PREDATOR |
Дата 12 Липня 2010, 20:19
|
![]() Постійний учасник ![]() ![]() ![]() Звідки: Львов Повідомлень: 265 ![]() |
Якщо встановлять, що вона була зломана від падіння, то ніякої гарантії небуде.
|
ЧД_ |
Дата 13 Липня 2010, 8:04
|
![]() sprzedawca materacow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Lwow (Привоз) Повідомлень: 8668 ![]() |
Что мешает віровнять болт или сходить на Торпедо?
![]() |
Bohdan29 |
Дата 13 Липня 2010, 11:53
|
Ну не знаю, ви б ще запропонували самому виточити той болт. Це ж все-таки елемент гальмівної системи, і якщо я його вирівняю, надійність всієї ручки вже буде під питанням.
На Торпедо такого болта, я впевнений, не знайти. Тай взагалі, Торпедо - це розплідник бариг. |
NiFle |
Дата 13 Липня 2010, 12:33
|
![]() Лапочка ![]() ![]() ![]() Звідки: Lviv Повідомлень: 790 ![]() |
так, чисто спитати, не по темі. а ручки гальмівні і манетки в тебе намертво прикручені до руля, чи можуть обертатись на ньому при деякому зусиллі?
|
Bohdan29 |
Дата 13 Липня 2010, 12:47
|
||
Прикручені міцно, не рухаються. P.S. Манетку вже починив. На черзі гальмівна ручка, думаю, з нею буде більше мороки... |
||
NiFle |
Дата 13 Липня 2010, 13:10
|
![]() Лапочка ![]() ![]() ![]() Звідки: Lviv Повідомлень: 790 ![]() |
ну от наступного разу попустиш трохи болтики і при падінні ручка просто провернеться, а не відламається...
...і хто придумав так прикручувати ті ручки... ![]() |
Bohdan29 |
Дата 13 Липня 2010, 13:26
|
||
Тут я не згідний ![]() А по-друге, вирвалась рукоятка, в якої інша вісь обертання, ніж в гальмівної ручки вцілому, тому, як на мене, як не прикручуй ті гальмівні ручки - при падінні це не допоможе ![]() До речі, при падінні переднє колесо розвернуло на 180 гр., тому ручки, так би мовити, летіли "на зустріч асфальту" ![]() |
||
alex4alex |
Дата 13 Липня 2010, 13:41
|
![]() рокет Алекс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Lemberg, Staufenstraße Повідомлень: 7283 ![]() |
Погано, що не згідний. Одні об одну вони аж ніяк не будуть ламатися, там не той вектор сили. А от те, що на рулі при ударі вони обидві просто провернуться, а не відламаються - факт.
Ну а про Торпедо - то ти дарма. Яка різниця, хто там торгує. Тобі головне деталь, а не на пиво з продавцями йти. |
max3d |
Дата 13 Липня 2010, 13:43
|
![]() страшний халявщик ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 918 ![]() |
купити таку нову деталь напевно нереально, знайти шоб хтось мав запчастини з поломаної такої ж ручки непросто ... спробуй вирівняти, а там вже будеш бачити вплине воно на надійність чи ні (це ж найпростіше) ... як не вийде - виточити можна, віднеси любому токару, за рідку валюту і 15хв - то виточується льогко ... в крайньому разі погугли на тему і знайди шось подібне (наприклад хаєс) ...
ПС: а шодо недоприкручування деталей - то так можна і паралоном все обмотати і ше заді 2 маленьких колесика прикрутити ![]() |
alex4alex |
Дата 13 Липня 2010, 14:05
|
![]() рокет Алекс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Lemberg, Staufenstraße Повідомлень: 7283 ![]() |
Ну ви вже цілу полеміку роздули. Я ж не кажу недоприкручування. Я не кажу, що треба так щоб аж болталося. Треба, щоб трималося міцно - аби не коливалося при перемиканні і тп.
Але не понад зусилля, не крутити тих зайвих пів-оберта. Просто при ударі воно повинно зміститися, нікуди від того не дінешся. Це те саме, що із рульовим виносом - його не варто перекручувати, і так само хомут підсиділки. Бо енергія падіння - вона нікуди не подінеться, і десь повинна подіяти. Або зміститися, або зламатися. В мене в суботу при сильному падінні змістилося. В вас зламалося. Робіть висновки. Або ж не робіть - справа ваша. Це повідомлення відредагував alex4alex - 13 Липня 2010, 14:12 |
Bohdan29 |
Дата 13 Липня 2010, 14:33
|
||
Ну тут можу вас запевнити, жодних понад-зусиль не було прикладено при закручуванні, принаймі ручка відкрутилася легко (взагалі, всі деталі, що є на рулі, прикручені надійно і не занадто; болти змащені). Але суть не в тому. Удар припав до рукоятки в напрямку протилежному до напрямку її руху! Тут ніяке послаблення болтів не допомогло б! |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |