![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Вітаємо, Гість | Вхід для зареєстрованих користувачів |
![]() |
Сторінки: (2) [1] 2 ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | ![]() ![]() ![]() |
Spin Doctor |
Дата 27 Лютого 2015, 1:43
|
![]() Постійний учасник ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 272 ![]() |
Думаю тут неварто розповідати про будову чи причини зносу звичайного ширпотребу.
Але не всі його розбирали і дивилися на зношення. А от мені стало цікаво. Що стосується зовнішніх пластин - говорити впринципі немає про що - невеликі некритичні потертості від роликів. А от внутрішні розкажуть багато чого цікавого. Почнемо з нового ланцюга (KMC X8) "Втулки" однакової товщини по кругу. Так сталося. що я на свому першому ланцюгу, про який піде мова далі, проїхав 3500км і горя не знав. Допоки мені не сказали що пора міняти. Ну далі все стандартно. Розтягнений був сильно. Касету вбив (майже - дві зірки проскакували). Хоча думаю ще б поїздив тисячу-другу на цій парі (далі зрозумієте чого ![]() Отже, внутрішня пластина зношеного ланцюга (KMC Z8) Добре видно, що "втулки" зношуються нерівномірно та ще й но по центрі, а безпосередньо внутрішня сторона ланцюга (та що лягає на зірочки). Причому основна порція вироблення припадає на одну чверть. На середині верхньої пластини є виробка від контакту з зірками - результат перекосу ланцюга. Ролики: На обох фото верхні - виточені під конус, нижні - нові. Що стосується пінів та внутрішнього діаметру втулок - сказати неможу - мікрометра немаю, по штангенциркулю різниця непомітна. Висновок я вже для себе зробив - періодично перевертати та розвертати ланцюг, нетопускати перекосу і як тільки з’являється хрускіт - промивати ланцюг. Трохи сухої статистики після заміни касети і ланцюга: Перший ланцюг KMC Z8 - пробіг в суху погоду, нечищений, мащений - 750км до позначки 0.75 без перекидання Другий ланцюг KMC X8 - пробіг зимою, в дощ і слякоть, з хімією в вигляді піску, солі і ще якоїсь чортівні, чищений-мащений - 1600км до позначки 0.75 (мабуть перевертався, уваги ненадавав). Сумніваюся що X настільки кращий за Z, щоб проїхати вдвічі більшу дистанцію та ще й зимою. Третій ланцюг KMC X8 - пробіг чотири дні - експеримент триває. До позначки 0.75 планується 1500+ з продуманим перекиданням-перевертанням. Бонус Деякі зірки з касет, які пройшли 3500км(верхні) і 6000км(нижні) на одному ланцюгові. 3500км - жодного дискомфорту при їзді. 6000км - почав дико проскакувати на 14 (ліва нижня на 2-му фото. Хто-що знає більше - прохання поділитися. |
Velomax |
Дата 27 Лютого 2015, 14:15
|
![]() неутомімый командор ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Львов Повідомлень: 6757 ![]() |
Хорошая статья, раньше таких не видел.
На счёт - "переворачивать цепь" - возьму на заметку. Сейчас, когда все запчасти подорожали, очень актуальными будут разные способы продления ресурса. |
ЧД_ |
Дата 27 Лютого 2015, 14:49
|
![]() sprzedawca materacow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Lwow (Привоз) Повідомлень: 8668 ![]() |
Леоныдыч. еще лучше переворота цепи, помогает занос цепи до церквы.
![]() |
_BuR_ |
Дата 27 Лютого 2015, 21:16
|
![]() ВЕЛОКУР"ЄР ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 3395 ![]() |
Є такий нюанс, коли ланц і касета добре прикатались і ланцюг зняти для промивки і не вгадати з стороною і напрямком як він стояв до того, то може проскакувати.
|
Mandrivnyk |
Дата 27 Лютого 2015, 21:28
|
||
![]() Постійний учасник ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 445 ![]() |
KMC X8 набагато кращий за Z8. Лінійка Z це бюджетні ланци, а Х - зносостійкі. Не знаю як у вас, а у мене KMC X8.93 служить по 3000-3500км до витягнення 0.75 при тому, що я їжджу кожен день на роботу у будь-яку погоду і зимою також. І це перевірено уже двома ланцами на моєму ровері, одним на ровері дівчини. Це повідомлення відредагував Mandrivnyk - 27 Лютого 2015, 21:28 |
||
Mandrivnyk |
Дата 27 Лютого 2015, 21:35
|
![]() Постійний учасник ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 445 ![]() |
Доречі, є KMC Z82 i KMC Z8s. KMC Z7 i KMC Z82 у мене витягнулися дуже швидко (десь по 1000-1200км) і вбили касету, бо тоді ще не знав про ці нюанси й не провіряв знос ланцюгів.
Це повідомлення відредагував Mandrivnyk - 27 Лютого 2015, 21:42 |
Spin Doctor |
Дата 27 Лютого 2015, 21:36
|
![]() Постійний учасник ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів Повідомлень: 272 ![]() |
_BuR_, мабуть не сильніше ніж коли б поставив новий ланцюг. В такому разі основне навантаження припадає на іншу частину втулки, ще не прикатану до касети. Відповідно отримуєш додатковий ресурс.
Це повідомлення відредагував Spin Doctor - 27 Лютого 2015, 21:45 |
Spin Doctor |
Дата 27 Лютого 2015, 21:43
|
Знаю, що є різні, але не пам'ятаю точно який саме. Згодом напишу точну модель. Можу сказати тільки що в Х хромовані тільки зовнішні пластини. І я теж їжджу кожен день на роботу незалежно від погоди. Дощ, слякоть не перешкода. Мало того багато раз вляпувався в болото по самі вуха.
|
Mandrivnyk |
Дата 27 Лютого 2015, 21:45
|
||
У КМС Х8.93 нікельовані тільки зовнішні, а у КМС Х8.99 і зовнішні й внутрішні. Ось інфа від виробника http://www.kmcchain.eu/products-multiple_s...peed_derailleur Це повідомлення відредагував Mandrivnyk - 27 Лютого 2015, 21:46 |
||
Spin Doctor |
Дата 27 Лютого 2015, 21:52
|
Дякую за поправку,не хромовані а нікельовані. В сусідній гілці кидав прямий лінк на кмс.
(зараз в поїзді і немаю змогищось знайти). Значить КМС Х8.93. Це повідомлення відредагував Spin Doctor - 27 Лютого 2015, 22:00 |
Spin Doctor |
Дата 08 Червня 2015, 22:41
|
||
Близько 1700 кілометрів до відмітки 0.75, включаючи Сотку і Вульки. |
||
Taiwo |
Дата 09 Червня 2015, 8:52
|
![]() road sage ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів / Топольна Повідомлень: 682 ![]() |
а про шиманівські ланци хтось щось може сказати, наскільки доцільно їх порівнювати з КМС? мій шосейний пробіг вже 900 км. з початку весни, лінійкою міряв вроді поки не розтягнувся. планую після 1К покупати в бензі і перевернути
|
AlexLv |
Дата 09 Червня 2015, 11:06
|
Початківець ![]() Звідки: Десь біля Львова Повідомлень: 35 ![]() |
Привіт Taiwo!
По KMC 7-8 speed при моїх 100 кг маю таку статистику: z33 -200-250km тиждень(то все що з неї можно вижати і нас правді є ще гірші цепочки) z51-300-450km два тиждні ( пробував і з кодом 15 і з 17 практично нема різниці) z72-500-650 три тиждні z82 -800-900км 4 тиждні по робочих днях z92 -850-950 км 4 тиждні по робочих днях (швидкість розтягування 0,1 на 100км) x8 завраз їзжу прогноз 1200км (швидкість розтягування 0,1 на 200км) Після 0,75%-1% зносу ланцюга, зуби на касеті починають таяти на очах, заусеници на зубах утворюється. На шосейні касети ти того можеш і не побачити бо стара касета шосейна твердіша і може пережити до 10-ка таких ланцюгів а один розтягнутий ланцюг може легко вбити всі зірочки. Міряй і по потребі міняй ланцюги частіше. При 0.3-0,4мм різниці на 132мм -х цепочка практично норма працює і не проскакує(перші 100 км не робиш різких рухів). Я пробував також і інші ланци таке враження, що продукція у всіх приблизно однакова те саме по якості shimaно на 20% дорожче ніж KMC. |
Taiwo |
Дата 09 Червня 2015, 14:25
|
![]() road sage ![]() ![]() ![]() Звідки: Львів / Топольна Повідомлень: 682 ![]() |
на днях куплю калібр і буду перевіряти, поки вроді в нормі. наступний ланцюг купуватиму КМС побачимо на скільки його хватить. з шосейних КМС х8 найкращий?
|
AlexLv |
Дата 09 Червня 2015, 16:17
|
Початківець ![]() Звідки: Десь біля Львова Повідомлень: 35 ![]() |
Думаю, що x8 файний ланцюг. Можливо є кращі, але мені ще не траплялися такі ланцюги
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |